Autolaina, venelaina ja remonttilaina

Kirjoittajalta SummarumRahoitus.fi

Julkaistu 27.5.2017

Summarum Rahoituksen avulla kilpailutat helposti pankit ja muut rahoitusyritykset. Täytä lomake ja hae auto, remontti- tai venelainaa helposti ilman turhaa paperisotaa tai liitteitä.

Avaa hakemuslomake

 

Lainaa monenlaisiin hankintoihin

Eri lainat sopivat eri tarkoituksiin. Näin löydät halvimman autolainan, remonttilainan, venelainan tai muun kulutusluoton.

Kulutusluotosta on moneksi

Kulutusluotto voi olla jatkuva tililuotto tai kertalaina. Se voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.

Kulutusluottoja myöntävät paitsi perinteiset pankit, myös monenlaiset muut rahoitusyritykset, joista useat toimivat nykyään vain verkossa.

Kulutusluottoa saadakseen kuluttajan pitää täyttää tiettyjä ehtoja:

  • Maksuhäiriöt estävät yleensä kulutusluoton saamisen.
  • Vakuudellisen lainan hakijan tulee pystyä tarjoamaan kiinteistöomaisuutta tai arvopapereita lainan takeeksi.
  • Lainan hakijalta odotetaan täysi-ikäsiyyttä. Useimmat lainayritykset asettavat kuitenkin vielä tiukempia ikäehtoja hakijoilleen. Joskus lainan myöntämisellä on myös yläikäraja.
  • Hakijan tulotason pitää olla riittävä lainan lyhennyksistä suoriutumiseen.
  • Hakijalla tulee yleensä olla pysyvä osoite Suomessa, Suomen kansalaisuus sekä verkkopankkitunnukset ja mahdollisesti henkilökohtainen puhelinnumero.

Kulutusluottoa ei kannata hakea rahapelejä, juhlimista tai heräteostoksia varten. Velkaa tulisi ottaa vastuullisesti ja harkiten.

Autolaina on osamaksua tai kertalainaa

Autolaina on yleensä käytännössä joko vakuudeton kertalaina tai kauppiaan kanssa solmittava osamaksusopimus.

Kertalainan etuna on, että kuluttaja voi hankkia luottopäätöksen jo etukäteen ennen autokauppaan suuntaamista, jolloin hän tietää, kuinka kalliiseen kulkuvälineeseen hänellä on varaa.

Toinen kertalainan etu verrattuna osamaksuun liittyy auton omistusoikeuteen. Osamaksusopimukseen liittyy usein pykälä, jonka mukaan autosta ei tule omistajansa omaisuutta ennen kuin kaikki maksuerät on suoritettu. Kertalainan avulla kuluttaja saa auton suoraan omakseen.

Autolainojen hinnat vaihtelevat riippuen markkinatilanteesta. Halvimmillaan Suomessa on saanut autolainaa nollamarginaalilla, kun autokauppiaat yrittivät taannoin virkistää talouden taantumasta kärsivää liiketoimintaansa. Käytännössä korot liikkuvat edullisimmillaan muutaman prosentin kieppeillä.

Huomaa, että auto ei yleensä kelpaa lainan vakuudeksi.

Tunnetuimpia autolainaa tarjoavia lainayrityksiä Suomessa ovat Santander, A1-Autorahoitus ja SAV-Rahoitus. Myös OP ja Danske Bank ovat merkittäviä autorahoittajia.

Pienet kulutuslainat voivat tulla kalliiksi

Venelainat, moottoripyörälainat ja muut erilaisten kulutuskohteiden hankintaan tarkoitetut lainat toimivat yleensä samalla periaatteella kuin autolaina. Kyseessä on siis joko kauppiaan kanssa solmittava osamaksusopimus tai vakuudeton kulutusluotto.

Huomaa, että halvempien kulkupelien rahoittamiseen nostettavat pienet kulutusluotot voivat olla vuosikoroltaan melko kalliita verrattuna isoihin autolainoihin. Tällöin pankin luottokortin käyttäminen saattaa olla paitsi helpoin myös halvin vaihtoehto.

Vaikkapa 2000 euron kertalainan nostaminen erikseen netistä ei välttämättä ole kannattavaa. Jos pientä kulutusluottoa aikoo kuitenkin nostaa, ei kannata tarttua ensimmäiseen lainatarjoukseen, vaan vertailla ja etsiä halvinta lainatuotetta.

Remonttilaina voi olla kulutusluottoa tai asuntolainaa

Remonttilaina on kiinteistön korjaamista varten nostettava luotto. Remonttilainaa voi hakea osana asuntolainaa tai erillisenä kulutusluottona.

Asuntolainaan kytkettynä remonttilaina tulee keskimäärin halvemmaksi kuin kulutusluottona, sillä asuntovelallinen pääsee nauttimaan asuntolainojen matalista koroista, jotka ovat poikkeuksetta edullisempia kuin kulutusluottojen korot.

Halvimpia kulutusluottona nostettavia remonttilainoja ovat vakuudelliset kulutusluotot. Harva pystyy kuitenkaan tällaista lainaa hakemaan. Siksi useimmat remonttilainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja.

Remonttilainana nostettavat vakuudettomat kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa huolellisesti ennen lainan ottamista, sillä niiden hinnat heittelehtivät valtavasti eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä.

Löydä edullisin laina Summarum Rahoituksen avulla

Summarum Rahoitus on hyvä palvelu vakuudetonta kulutusluottoa etsivälle. Useimmat autolainaa, venelainaa, moottoripyörälainaa tai remonttilainaa hakevat kuluttajat hyötyvät palvelun käytöstä.

Summarum Rahoituksen ideana on kilpailuttaa kuluttajan lainahakemus usealla luotettavalla pankilla ja rahoitusyhtiöllä. Kuluttajan ei tarvitse kuin lähettää yksi lomake saadakseen selville, mikä on halvin laina juuri hänelle. Päämääränä on tehdä kilpailuttamisesta niin helppoa kuin suinkin mahdollista.

Summarum Rahoitus kannattaa, koska …

  • … Palvelun käyttäminen on asiakkaalle ilmaista, eikä lainahakemuksen lähettäminen sido hyväksymään lopullisia lainatarjouksia.
  • … Olemme täysin kotimainen palvelu ja kaikki yhteistyökumppanimme ovat Finanssivalvonnan hyväksymiä.
  • … Käytämme salattua yhteyttä, joten hakijoiden tiedot ovat aina turvassa.
  • … Mahdollinen lainasopimus tulee aina sinun ja lainan myöntävän yrityksen välille.
  • … Lainat kilpailuttaa ja välittää yhteistyökumppanimme