Varma laina – 1 nopea hakemus, jopa 25 esihyväksyttyä lainatarjousta

Kirjoittajalta SummarumRahoitus.fi

Julkaistu 6.1.2018

Joskus arkielämässä tulee vastaan tilanteita, joissa rahaa pitää saada jostain nopeasti. Vaikka mikään laina ei periaatteessa ole varma laina, todennäköisin tapa saada netistä vakuudetonta lainaa on hakea sitä lainakilpailuttajan kautta.

Summarum Rahoitus on kilpailutuspalvelu, jonka kautta saat yhdellä lainahakemuksella jopa 25 esihyväksyttyä lainatarjousta yhteistyökumppaneiltamme: rahoituslaitoksilta ja pankeilta.

Summarum Rahoituksen käyttö on täysin ilmaista, eikä kilpailutushakemuksen täyttäminen velvoita sinua hakemaan lainaa – voit halutessasi jättää lainahakemukset viimeistelemättä ja tehdä käytännössä vain nopean tsekkauksen lainatarjonnasta.

 

Varma laina helposti? Näin lainojen kilpailuttaminen toimii

1. Täytä kilpailutushakemus

Aloita kilpailuttaminen siirtymällä hakemuslomakkeeseen. Hakemuslomakkeen täyttämisessä menee vain nopea tovi, yleensä n. 2-3 minuuttia.

Kysymme hakemuslomakkeessa vain luotonannon kannalta välttämättömiä tietoja – emme halua urkkia yksityisasioitasi.

2. Vertaile esihyväksyttyjä lainatarjouksia

Kun olet lähettänyt kilpailutushakemuksen, luotonantajat esikäsittelevät lainahakemuksesi.

Saat seuraavan 24 tunnin aikana sähköpostiisi esihyväksyttyjä lainatarjouksia niiltä luotonantajilta, jotka haluavat tarjota sinulle lainaa.

3. Valitse edullisin ja tilanteeseesi sopivin laina

Voit vertailla lainojen kuluja kaikessa rauhassa. Lainatarjoukset ovat yleensä voimassa vähintään viikon.

Kiinnitä huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon ja lainan kuukausieriin.

Todellinen vuosikorko on selkeä yksittäinen lukema lainojen vertailuun – se kertoo lainan kuluista ja koroista. Vakuudettomilla lainoilla alle 10 prosentin todellinen vuosikorko on erittäin hyvä, alle 20 prosentin todellinen vuosikorko OK.

Lainan kuukausierään kannattaa kiinnittää siinä mielessä huomiota, että liian suuri kuukausierä saattaa ajaa sinut ongelmiin takaisinmaksun kanssa. Jos et saa lyhennettyä lainaa aikataulun mukaisesti, se siirtyy yleensä perintään ja voit pahimmassa tapauksessa menettää luottotietosi.

4. Viimeistele hakemus luotonantajan sivuilla

Kun olet valinnut mieleisesi lainan, voit siirtyä luotonantajan sivuille viimeistelemään lainahakemusta.

Lainahakemuksen viimeistelemistä varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen: niiden avulla luotonantaja voi vahvistaa henkilöllisyytesi.

Lainahakemuksen voi viimeistellä puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Jos lainasumma on suuri – yleensä yli 2 000 euroa – joudut todennäköisesti liittämään hakemukseen joitakin tositteita, kuten palkkakuitin tai eläketodistuksen. Monet luotonantajat tarjoavat myös mahdollisuuden käyttää Instantor-palvelua: sen avulla sinun ei tarvitse skannailla lippuja ja lappuja, Instantorin avulla luotonantaja saa tarvittavat tiedot automaattisesti.

 

Varma laina voi jäädä saamatta – 3 yleisintä syytä

Vaikka lainaa on hyvin helppo saada kilpailutuspalvelun kautta, joskus voi tulla vastaan tilanne missä yksikään luotonantaja ei halua tarjota hakijalle luottoa.

1. Olet menettänyt luottotietosi

Jos olet menettänyt luottotietosi, et voi hakea lainaa netistä. Käytännössä mikään rahoituslaitos ei myönnä enää lainaa luottotiedottomille.

Voit lukea luottotiedoista ja niiden palauttamisesta esimerkiksi Takuu-säätiön sivuilta.

2. Sinulla on jo monta lainaa avoinna

Joskus voi olla paikallaan hakea toinen laina vanhan päälle – erityisesti, jos kyse on edullisemmasta lainasta jolla saa kuitattua kalliimman lainan pois.

Liika on kuitenkin liikaa: jos sinulla on useampi laina avoinna, luotonantajat eivät yleensä halua myöntää sinulle lainaa.

Suosittelemme, että koitat yhdistää lainasi yhdeksi, edullisemmaksi yhdistelylainaksi, jos tilanteesi tuntuu siltä että lainojen lyhentäminen ei tule onnistumaan sopimusten mukaisesti.

3. Sinulla ei ole säännöllisiä tuloja

Jos haet keskisuurta tai suurta kulutusluottoa – yleensä yli 3 000 euron lainaa – voi olla, että hakemus tyssää pieniin tuloihin.

Säännöllisillä tuloilla tarkoitetaan esim.

  • Palkkatulo
    • Vakituinen palkkatulo luotonantajan silmissä paras vaihtoehto
    • Myös osa-aikainen ja määräaikainen sopimus OK
  • Työttömyystulo
  • Eläketulo

Tärkeintä on, että sinulle jää joka kuukausi käteen sellainen summa rahaa, että pystyt lyhentämään lainasi kuukausierät moitteettomasti.

 

Täytä hakemus ja hae varma laina tilillesi

Teemme yhteistyötä vain korkokattolakia noudattavien rahoituslaitosten ja pankkien kanssa. Näin voit olla varma, että lainasi korot eivät karkaa pilviin.

Yhteistyökumppaneinamme on yli 20 luotonantajaa, joten lainan saanti on lähes varmaa, jos täytät luotonantajien perusvaatimukset.

Täytä hakemus vaikka heti, klikkaa tästä – hakeminen on täysin ilmaista, ei velvoita sinua nostamaan lainaa tilillesi, eikä vie kuin pari minuuttia!