Autolainan korko – täältä saat edullisinta autolainaa

Autolainan korko vaihtelee usein tapauskohtaisesti, mutta eri pankkien ja luotonantajien välillä on myös huomattavia eroja, jotka kannattaa kartoittaa ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Kun lainasumma kasvaa tuhansista euroista kymmeniin tuhansiin, yhdenkin prosenttiyksikön ero korossa tuntuu välittömästi lompakossa. Esimerkiksi 25 000 euron lainasta yksi prosentti on 250 euroa – kyseiselle summalle löytyisi varmasti käyttöä jokaiselle autovelalliselle.

 

Täytä hakemuslomake ja katso millä korolla voit saada lainaa heti netistä ilman paperisotaa. Hakemus vie alle 3 minuuttia. 

 

euroa
500 € 60 000 €
vuotta
1 vuosi 15 vuotta
Arvio laskettu 9,9 %:n nimelliskorolla.
Saat tähän sähköpostiosoitteeseen lainatarjoukset.
Syötä puhelinnumerosi ilman välilyöntejä tai maakoodia. Esimerkki: 0401234567
i Lainatarjousten hakeminen ei sido sinua mihinkään.
Syötä etunimesi.
Syötä sukunimesi.
Lukkoikoni Luotonantajat tarvitsevat tiedon luottopäätöstä varten.
Valitse tilannettasi parhaiten kuvaava vaihtoehto.
i Lainatarjousten hakeminen ei sido sinua mihinkään.

 

 

 

 

 

Autolainan korko 2017 – Vertailu

Keräsimme suurimpien rahoituslaitosten ja pankkien vakuudettomien autolainojen hinnastoista tämänhetkiset korot autolainoille. Vertailusta puuttuvat esimerkiksi POP Pankki ja OmaSP, joiden sivustoilla ei ole ilmoitettu lainojen kustannuksia.

Taulukko päivitetty: 24.9.2017

LainatuoteLainasummaTodellinen vuosikorko *
Santander
Autolaina
2 000 –
50 000
4,14 –
11,08 %
Euroloan
Joustoluotto
1 000 –
10 000
4,90 –
50,0 %
S-Pankki
S-Laina
5 000 –
50 000
5,08 –
11,64 %
OP
Täsmäluotto
1 000 –
15 000
8,36 %
Aktia
Käyttölaina
1 000 –
20 000
10,92 %
Nordea
Joustoluotto
2 000 –
25 000
11,30 %
Danske Bank
Käyttölaina
2 000 –
10 000
12,70 %

* Korot on kerätty esimerkkilaskelmista, jotka luotonantajien tulee ilmoittaa sivustoillaan kuluttajansuojalain mukaisesti. Korko voi kasvaa tai laskea lainasumman tai laina-ajan muuttuessa.

 

Vakuudettoman autolainan todellinen vuosikorko on yleensä n. 5-11 prosenttia

Vakuudeton autolaina on kalliimpaa kuin asuntolaina, mutta huomattavasti halvempaa kuin esimerkiksi pikavippi. Luotonantajat tarjoavat vakuudetonta autolainaa yleensä joustoluoton kaltaisten lainatuotteiden kautta, eli se on tavallaan normaalia kulutusluottoa mikä tässä tilanteessa vain käytetään autohankintaan.

Santander vertailun edullisin

Vertailun edullisin vakuudeton autolaina on Santanderin Autolaina. Sitä voi saada edullisimmillaan jopa 4,14 prosentin todellisella vuosikorolla. Edullista lainaa perinteisistä rahoituslaitoksista tarjoavat myös S-Pankki ja Euroloan. Huomaa kuitenkin, että Euroloanin lainan korko on hakijakohtainen, ja se saattaa kohota jopa kymmeniin prosentteihin vaikka sen minimimäärä onkin vain 4,9 prosenttia. Myös S-Pankin laina on sitä kalliimpaa, mitä pienempi lainasumma on kyseessä. 5,08 prosentin todellinen vuosikorko on tällä hetkellä tarjolla vain suurille, 45-50 tuhannen euron lainoille.

 

Onko sinulla tarjota vakuuksia? Hae mieluummin vakuudellista lainaa

Vakuudellinen laina on yleensä edullisempaa kuin vakuudeton laina. Sen hakeminen on yleensä myös hieman helpompaa, sillä luotonantajien luottotappioriski laskee huomattavasti kun he saavat lainalle jonkin fyysisen vakuuden.

Siinä missä vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko liikkuu yleensä 5-12 prosentissa, vakuudellisen lainan korko on hieman pienempi: yleensä n. 4-8 prosenttia. Ero ei ole massiivinen, mutta sen huomaa nopeasti kun lainasumma kasvaa.

Vakuutena voi toimia ostettava auto, mutta myös esimerkiksi vapaa-ajan asunto tai osakesalkku voi toimia vakuudellisen lainan vakuutena.

Autoliikkeet myöntävät yhä edullisempaa vakuudellista rahoitusta

Myös autoliikkeet tarjoavat nykyään auton oston yhteydessä edullista rahoitusta. Tämä on nopeasti yleistyvä trendi autokaupassa – yhä useampi autokauppakonserni on alkanut kauppaamaan autoja luotolla saman katon alta huomattavan edullisesti. Esimerkiksi Kamux, Länsiauto ja Rinta-Jouppi tarjoavat rahoitusta jopa alle 5 prosentin todellisella vuosikorolla.

Matalien korkojen avulla pyritään edistämään myyntiä. Korot ovat laskeneet jo niin alas, että autokauppiaiden autolaina on jo monesti edullisempaa kuin perinteisen kivijalkapankin laina. Kolikon kääntöpuolena on kuitenkin, että autoliikkeen rahoitus on yleensä aina vakuudellista – jos lainan takaisinmaksu sakkaa, joudut luopumaan menopelistäsi.

 

Kilpailuta autolaina yli kymmenellä rahoituslaitoksella Summarum Rahoituksen kautta

Summarum Rahoitus on palvelu, jonka kautta voit kilpailuttaa lainasi yli kymmenellä luotonantajalla yhden hakemuksen kautta.

Palvelun käyttö on täysin ilmaista sekä helppoa ja nopeaa, eikä hakemuksen lähettäminen sido sinua mihinkään – jos et ole tyytyväinen esihyväksyttyihin lainatarjouksiin, sinun ei tarvitse viimeistellä niitä.

Avaa lainahakemus