Klarna, Qliro, Apuraha.. kannattaako osamaksu? Kokemuksia palveluista

Kirjoittajalta SummarumRahoitus.fi

Julkaistu 4.11.2017

Kaikki, jotka ovat asioineet netin verkkokaupoissa ovat varmasti törmänneet tilausta maksaessa osamaksuvaihtoehtoon.

Osamaksulla maksaminen on kaikista houkuttelevinta silloin, kun jokin tyypillisesti kallis tuote on hetkellisesti houkuttelevassa alennuksessa, mutta tilillä ei ole juuri sillä hetkellä katetta koko tilaushinnan kuittaamiseen.

Osamaksussa on puolensa, mutta kolikon kääntöpuolena ovat korkokulut ja muut ikävät sivukulut. Kannattaako osamaksuvaihtoehtoa käyttää verkkokaupoissa?

 

Kokemuksia eri osamaksupalveluista

Tarkastelimme kolmen suositun osamaksupalvelun kokemuksia netin keskustelupalstoilta.

Kokemuksia lukiessa on hyvä pitää mielessä, että palveluun tyytyväiset asiakkaat harvoin kertovat tyytyväisyydestään netissä, niinpä palaute on usein kovaa. Joskus kilpailevat firmat käyvät myös mustamaalaamassa toisia eri keskustelupalstoilla.

Voit lukea tulokset alapuolelta:

 

Klarna kokemuksia

Ite kerran sain sieltä jonkun myöhästymismaksun, kun lasku oli varmaan joutunut väärien papereiden sekaan.

Soitin niille ja sanoin että olen sen firman (jonka alihankkijoita ne on) tärkeä asiakas ja nyt on tapahtunut jokin erehdys.

Ne mitätöi samantien sen myöhästymismaksun ja muutenkin palvelu oli erittäin hyvää. Ei mitään valittamista kyseisestä firmasta. Täysin asiallinen verrattuna moniin muihin.

Klarna samanlainen paskaloinen kun perintätoimistot. En ole missään tekemisissä ko. firman kanssa.

Koitin joskus kännissä tilata tilillä jotain tonnin telkkaria. Ensikertalaiselle on ilmeisesti joku ~500€ raja, joten ei välttämättä edes onnistu.

 

Qliro kokemuksia

Qliro… Aivan järkyttävää palvelua ja täysin perättömiä väitteitä yrityksen maksupotentiaalista, vaikka kysymyksesssä vain muutaman sadan euron ostos. Ehdotin myös laskun maksamista etukäteen tai pankkisiirrolla vakuuttaakseni että rahaa löytyy. Tämä ei kuitenkaan käynyt.

Älkää vaan koskaan sortuko ko. yrityksen asiakkaiksi. Itse tein sen virheen, kun tilasin Nellystä mekon.

Sain tuotteen, sovitin ja totesin ettei ole hyvä. Olin varautunut maksamaan postikulut palautuksesta ja ne maksoinkin, nyt tuli lasku jostain ihme käsittelykuluista (mitään luottosopimusta tms. en ole tehnyt) 7.93€ Ei siinä, ei tuo summa taloutta liikuta suuntaan tai toiseen, mutta vähän on kohtuutonta maksaa ” ei mistään” lähes 12€.

Oma kokemus qlirosta on se, että tilasin joskus kuukausia sitten kamaa ja valitsin silloisen ”maksa joskus ja jouluna” kampanjan. No jostain syystä minulle oli sitten avattu osamaksu tili.

 

Verkkokauppa.com Apuraha kokemuksia

Tein hankintoja verkkokauppa.comista ja ostin apurahalla tuotteet. Tuotteet palautettiin ja nyt olemme 7.12.2015 lähtien yrittäneet pysäyttää lindorfin perintää koska verkkokauppa.com ei ole ilmoitttanut lindorfille että tuotteet ovat palautettu. Verkkokaupasta ei vastata meileihin ja lindorfilta kehoitetaan odottamaan verkkokauppa.comin tietoa asiasta. Olen jo alustavasti alkanut tekemään kirjallisia töitä kuluttajariitalautakuntaan.

Moniko on kokenut saman kun kyseessä on verkkokauppa.com?

Älkää hyvät ihmiset sortuko noihin liikkeiden tarjoamiin rahoitusvaihtoehtoihin. Olen lähes varma että olette kusessa tämän jälkeen!

 

Osamaksulla maksat tuotteesta pitkällä juoksulla selvästi enemmän

Osamaksu on siitä kätevä, että saat tuotteen saman tien vaikka sinulla ei olisi siihen sillä hetkellä rahaa. Se on toisaalta myös ongelma – onko järkevää ostaa tavaraa, jota ei pysty kustantamaan?

Osamaksu on myös siitä pirullinen, että se ajaa helposti jo rahaongelmissa painivan henkilön vielä syvempään velkakierteeseen.

Tämä johtuu siitä, että osamaksulla ostaessa ostetaan ensinnäkin yli omien varojen, ja tämän lisäksi maksetaan pitkällä juoksulla vielä korot päälle.

Näin paljon enemmän maksat, kun tilaat osamaksulla:

Otetaan esimerkiksi Verkkokauppa.comista uusi iPhone X. Se maksaa 1178,90 euroa.

Valitaan 1178,90 euron ostokselle 12 kuukauden maksuaika Verkkokaupan Apurahalla.

Kun lainan korko on 14,9 prosenttia vuodessa, kokonaishinnaksi tulee 1316,86 euroa. Maksat täten kuluja Apurahan käytöstä 137,96 euroa.

Mitä pidemmän osamaksun otat, sitä enemmän maksat korkokuluja. 24 kuukauden maksuajalla maksaisit korkoja 279,79 euroa.

 

Kulutusluotto netistä voi olla fiksumpi vaihtoehto kuin osamaksusopimus

Vaikka netin pikalainat ja kulutusluotot ovat huonomaineisia ja yleensä kovin kalliita, joissakin tilanteissa ne voivat olla parempi vaihtoehto kuin verkkokaupan oma osamaksuvaihtoehto.

Edellisessä esimerkissä käytetyn Verkkokauppa.com Apurahan korko oli 14,9 prosenttia vuodessa. Se ei ole kovin edullinen – netissä on useita luotonantajia, joiden vakuudettoman lainan korko on matalampi.

Ongelmana on se, että lainalle ei usein ole mitään kiveen hakattua hintaa, mitä sovelletaan jokaiselle asiakkaalle. Sen sijaan jokaiselle hakijalle määritellään oma lainan korko.

Jos olet tekemässä ostoksia netissä ja harkitset osamaksua, kokeile ensin lainakilpailutuspalveluamme. Täyttämällä hakemuksen saat esihyväksyttyjä, tarkat korkotiedot sisältäviä lainatarjouksia niiltä luotonantajilta, jotka voivat myöntää sinulle luottoa.

Voit hakemuksen lähettämisen jälkeen tarkastella, ovatko lainatarjoukset edullisempia kuin verkkokaupan tarjoama osamaksusopimus. Jos et ole tyytyväinen lainatarjouksiin, voit vain antaa asian olla – palvelun käyttö on täysin ilmaista, eikä kilpailutustarjouksen lähettäminen sido sinua mihinkään.

Täytä hakemus heti, se vie vain minuutin!

Täytä hakemus