Lainaa työttömälle – voiko työttömänä saada lainaa netistä?

Kirjoittajalta SummarumRahoitus.fi

Julkaistu 29.10.2017

Lainaa tarvitsee arjessa ja juhlassa monenlaisiin asioihin. Joskus lainan tarve yllättää myös työttömän – eikä ihme, työttömänä kun raha on usein paljon tiukemmassa kuin esimerkiksi vakituisessa palkkatyössä ollessa. Kysymys kuuluukin: voiko netistä hakea lainaa työttömälle?

 

Laina työttömälle onnistuu teoriassa, mutta summa riippuu työttömyystuen koosta

Monet eivät tiedä, että luotonantajat saattavat laskea työttömyystuen käytännössä samanlaiseksi tuloksi kuin minkä tahansa palkka- tai eläketulon.

Luotonantajalle on tärkeintä, että asiakkaalla on jokin rahavirta jonka avulla tämä pystyy lyhentämään lainaansa sovitussa aikataulussa.

Fakta on kuitenkin, että työttömyystuki ei yleensä ole kovin suuri – vaikka monet työttömät saavat jonkinlaista työttömyyttä edeltävään palkkatasoon suhteutettua päivärahaa, suuri osa työttömistä saa kuitenkin vain Kelan työmarkkinatukea, n. 700 euroa kuukaudessa.

Ilman korotuksia työttömyysetuuden määrä on keskimäärin 697 e/kk (21,5 x 32,40 e)

Mitä pienempi työttömyystukesi on, sitä vähemmän voit saada lainaa.

 

Pelkkä työmarkkinatuki tietää yleensä max. 400-500 euron lainaa

Jos et saa mitään liiton tai työttömyyskassan korotettua työttömyystukea, sinulle ei todennäköisesti jää erilaisten laskujen ja elämiskulujen jälkeen muutamaa satasta enempää käteen.

Kun käteen jäävä rahasumma on pieni, ei ole myöskään realistista odottaa, että voisit käyttää suurta summaa lainojen takaisinmaksuun. Luotonantajat laskevatkin tällaisessa tilanteessa yleensä, että asiakkaalla on realistista lainanlyhennysvaraa korkeintaan 60-70 euroa kuukaudessa.

Näin pienellä lyhennyksellä ei ole realistista saada suurta lainaa, sillä mitä suurempi laina on, sitä suurempi on myös kuukausierä.

400-500 euron lainoissa takaisinmaksuaikaa voi saada jopa 12 kuukautta, milloin kuukausierän suuruus on vain n. 40-60 euroa. Tällaisia summia on mahdollista lyhentää myös työttömänä.

Kokeile Summarum Rahoituksen lainojen kilpailutuspalvelua – saat yhden hakemuslomakkeen täyttämällä esihyväksytyt tarjoukset kaikilta luotonantajilta jotka voivat myöntää sinulle lainaa. Tämän jälkeen voit valita tarjouksista sen, mikä tuntuu sinulle sopivimmalta, tai jättää kokonaan hakematta lainaa – palvelun käyttö ei velvoita asiakasta mihinkään.

 

Suuri laina, pitkä takaisinmaksuaika, pieni kuukausierä? Ei onnistu – suuria lainoja ei myönnetä työttömille

Joskus lainaa voi hakea todella pitkällä takaisinmaksuajalla jolloin myös kuukausierä on pieni, vaikka lainan pääoma on valtava.

Jokainen voi kuitenkin kuvitella, onko 700 euroa kuukaudessa työmarkkinatukea saavalla henkilöllä mahdollisuuksia esimerkiksi 10 000 euron lainaan tuosta vain, ilman vakuuksia.

Suuret vakuudettomat kulutusluotot ovat aina riski luotonantajalle, ja riski kasvaa liian suureksi, jos hakijalla ei ole säännöllisiä palkkatuloja.

Kuukausierä ei siis ole kaikki kaikessa lainanmyöntämiskriteerien punnitsemisessa – pienituloiselle ei myönnetä suurta lainaa, vaikka kuukausierä olisi pieni.

 

Suurta ansiosidonnaista kerryttävät henkilöt voivat saada myös suurta lainaa

Vaikka nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että suurempaa kuin 500 euron lainaa on lähes mahdotonta saada työttömänä, suurta ansiosidonnaista työttömyyskorvausta nostavat henkilöt ovat poikkeus sääntöön.

Tämä on itse asiassa hyvinkin järkeenkäypää, sillä esimerkiksi 7 000 euroa kuukaudessa tienannut henkilö voi saada ansiosidonnaista jopa 3 500-4 000 euroa kuukaudessa.

Tämä on paljon suurempi summa, mitä mediaanipalkansaaja (3 001 €) tienaa – itse asiassa jopa enemmän mitä Suomen keskipalkka (3 368 €).

Kun ansiosidonnaista työttömyyskorvausta saa näin paljon, siitä jää myös paljon enemmän käteen pakollisten menojen jälkeen.

Tämän myötä myös suuremmat lainanlyhennykset ovat mahdollisia – näin työttömällä on teoriassa mahdollisuus hakea myös suurempia, usean tuhannen euron lainoja.

Se on kuitenkin eri asia, onko tämä fiksua. Mieti aina tarkkaan, onko tilanteessasi järkevää hakea lainaa netistä tai edes kivijalkapankista – korot ja muut kulut tuntuvat vielä normaalia pahemmalta, kun tulot ovat pienemmät mihin on tottunut.

 

Säästä rahaa, aikaa ja hermoja – kilpailuta kaikki lainat työttömälle Summarum Rahoituksen kautta

Summarum Rahoitus on palvelu, jonka kautta voit täyttää yhden lainahakemuksen ja saada lainatarjouksia useammalta luotonantajalta.

Yhteistyökumppaneinamme on yli 10 rahoituslaitosta ja pankkia, ja palvelumme kautta näet kaikkien näiden lainatuotteiden korot ja kulut läpinäkyvästi.

Käytännössä palvelu toimii näin:

  1. Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika
  2. Täytä hakemuslomake ja lähetä hakemus
  3. Tsekkaa esihyväksytyt lainatarjoukset eri luotonantajilta
  4. Valitse paras lainatarjous tai jätä hakemus viimeistelemättä – Summarum Rahoitus -palvelun käyttö ei sido hakijaa mihinkään

Helppoa, eikö? Parasta tässä on, että palvelu on täysin ilmainen. Täytä hakemus heti ja tarkista, mihin hintaan ja kuinka paljon sinä voit saada lainaa!

Täytä hakemus